Sık Sorulan Sorular(SSS)

Fütüristler Derneği geleceği merak eden, kurgulayan, araştıran, sorgulayan ve bunları disiplinler arası yapan kişilerden oluşur.

Fütüristler Derneği; Alphan Manas, Işık Biren, İbrahim Kavrakoğlu, İrfan Sayar, Jan Nahum, Oğuz Manas, Rahmi Faruk Eczacıbaşı, Rıfat Sağlam, Ufuk Emekli, Uğur Yüce, Yurtsan Atakan tarafından kurulmuştur.

Fütüristler Derneği’nin temel amacı geniş kitlelerle gelecekçiliğin (fütürizm) kurum ve toplumlara ilişkin; olası, olanaklı ve tercih edilen gelecek senaryolarını ve bunları gerçekleştirmek için atılması gereken adımları inceleyen ilkeli ve bütünsel çalışmalar zinciri olduğunu anlatabilmektir.

Fütüristler Derneği öncelikle, gelecekteki sosyal yaşam ve iş yaşamı ile sosyal ve pozitif bilimlerdeki bütün disiplinlerin ve teknolojilerin insanlığı ne kadar etkileyeceği ve nasıl yön vereceği ile ilgili olarak görüşleri paylaşmak, yöntemlerin geliştirilmesini sağlamak ve geleceğe yönelik çalışmaların kamuoyu tarafından anlaşılmasını sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Fütüristler Derneği 1966’da kurulan World Future Society, dünyadaki en büyük, en etkili ve en uzun süredir devam eden geleceğin düşünürleri topluluğu ile, Millennium Project (MP), 2009’da bağımsız hale gelen ve dünya çapında 71 merkeze ulaşan Birleşmiş Milletler Üniversitesi için Amerikan Konseyi altında 1996’da kurulmuş küresel bir katılımcı düşünce kuruluşu ile, öğrenciler ve eğitimciler için bir yaşam becerisi olarak “geleceğin okuryazarlığını” destekleyen Teach the Future ile bağlantılıdır.

Fütüristler gelecek metodolojilerini kullanarak gelecek senaryoları ve uzgörüler oluşturur ve geleceğin sinyallerini yakalayabilir.

https://futurizm.org/bize-katilin/ adresinden başvurulu yapılır. Alınan başvurular Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir ve Yönetim Kurulu oybirliği sağlanırsa karar defterine yazılarak üyelik işlemleri tamamlanır.

 bilgilendirme@futurizm.org adresine mail atarak üyelik işlemi sonlandırılabilir.

Fütüristler Derneği’ nin etkinliklerinin sadece bir kısmı herkesin katılımına açık etkinliklerdir. Ayrılacılıklı etkinliklere katılmak, Fütürist Akademi çatısında düzenlenen Gelecek Bilgisi 101&102 derslerinde yer almak ve ekosistem toplantılarında bulunmak için üye olunması gerekmektedir.

 Fütüristler Derneği, sosyal ve pozitif bilimler açısından tüm disiplinlerin ve teknolojinin insanlığı ne kadar ve nasıl etkileyeceği, nelerin değişeceği ve dönüşeceğiyle ilgili görüşleri paylaşmak; iş yaşamı ve sosyal hayatı iyileştirmeye yönelik yöntemler geliştirmek üzere faaliyetlerde bulunmaktadır.

Fütüristler Derneği aylık olarak Fütürist Bülten yayınlar. Üyelere mail olarak yayımlanan bülten aynı zamanda Linkedin Bülten kısmında da yayınlanır.

Fütürist Akademi, Fütüristler Derneği bünyesinde yer alan Fütürizm Eğitim Programları Grubu tarafından Eylül 2020’de kurulmuştur. Fütürizm Eğitim Programları Grubu, dünyada gerçekleşen fütürizm eğitim programlarını araştırır, eğitim sağlayıcı uluslararası kurum veya kuruluşlarla işbirlikleri gerçekleştirir, eğitim sunulacak birey ve kurumları belirleyerek, ilgili kitleye uygun eğitim programlarını planlar; ve mevcutta sunulan fütürizm eğitim programlarını ve faaliyetlerini sürdürür, geliştirir, çeşitlendirir. Fütürist Akademi kapsamında gerçekleşen tüm eğitim programları ve faaliyetler; birey, kurum ve toplumların, fütürizm kavram ve yaklaşımı ile ilgili farkındalık yaşamasını, etkin şekilde bilgilenerek ‘’olumlu bir gelecek tasarlama’’ davranışı sergilemesini hedefler.

https://futurizm.org websitemizden anasayfadaki üst barımızda yer alan etkinliklerimiz sekmesinden ulaşabilirsiniz.