Meliha Seyhan

ANKA Bütünsel Yönetim Danışmanlığı Limited Şirketi / Kurucu

Meliha Seyhan, profesyonel iş hayatına, 1991 yılında Gillette A.Ş’de maliyet muhasebesi bölümünde başlamış 2005 yılına kadar Türkiye ve Med Hub (Balkanlar, Hırvatistan, Slovenya, İsrail ve Malta) Bölge’sinde Fabrika Kontrolörü, Finansal Analist, Raporlama ve Maliyet Muhasebesi Müdürü görevlerinin yanısıra, Gillette tarihinin en büyük finansal raporlama sistem projesi olan Rönesas projesinde, Türkiye ve diğer 11 ülkenin Proje liderliğini Amerika Boston’da yapmıştır.

 2005 yılında The Gillette Company şirketinin Procter & Gamble tarafından satın alınmasıyla beraber, P&G’ye katılmıştır ve Sistem Basitleştirme Müdürü, Müşteri İş geliştirme Finansal Takım Müdürü, Kurumsal Muhasebe Grup Müdürü, İç Kontrol ve Satın alamadan Ödemeye Grup Müdürü pozisyonlarında çalışmıştır. 2010 yılında kurumsallaşma çalışmalarına hız veren Lila Group bünyesinde ilk kez açılan CFO pozisyonunda işe başladı. Şirketin mali işler bölümünün sistemsel, yapısal ve organizasyonel olarak değişim ve dönüşümüne liderlik etti. 2017 yılında sorumluluklarına Bilgi Teknolojileri bölümü de eklendi ve dijital dönüşüm çalışmaları için organizasyon yenileme çalışmalarına liderlik etti. 18 yıllık uluslararası kurumsal şirket tecrübesini ve 11 yıllık Türkiye’de hızla büyüyen ve kurumsallaşmasında rol aldığı Lila Kağıt’daki tecrübesini , yine büyüyen şirketlere fayda sağlamak için 2021 Haziran sonunda Lila’daki CFO rolünden ayrılarak 2021 Ağustos ayında ANKA Bütünsel Yönetim Danışmanlığı Limited Şirketi’ni kurdu ve Lila Kağıt’da dahil olmak üzere şirketlere yönetim & finans danışmanlığı hizmeti vermeye başladı.

TKYD ve LEAD Network Türkiye gibi STK’ların aktif üyesi olan Meliha Seyhan perakende sektöründeki kadın yöneticilere mentörlük yapmaktadır. Ayrıca Etik Liderler Akademisi kapsamında bir çok üniversitede Finansal Etik dersleri vermektedir.

Meliha Seyhan, Yıldız Teknik Üniversitesi Muhasebe ve Anadolu Üniversitesi İşletme mezunudur, Yüksek Lisansını Sabancı Üniversitesi Executive MBA programında yapmıştır. ABD’de MIT üniversitesinde Liderlik ve İnovasyon sertifika programına katılmıştır.